În rândurile ce urmează, îți vom oferi cinci sfaturi și trucuri pentru a-ți îmbunătăți igienă orală, astfel încât să-ți poți păstra dinții sănătoși și cât mai curați. 

1. Folosește o periuță de dinți moale sau electrică.

În general, periuțele de dinți electrice sunt considerate a fi mai eficiente decat periuțele de dinți tradiționale, dacă sunt utilizate corect. Cu o periuță de dinți electrică, utilizatorii nu trebuie să perieze înainte și înapoi, ci pur și simplu să ghideze periuța pe toate suprafețele dentare, de sus în jos, cuprinzând și gingia și dintele, lăsând vibrațiile minuscule să își facă treaba. Periuțele de dinți electrice sunt indicate în special persoanelor care au tendința de a acumula mai multă placă și tartru dentar, deoarece pot fi mai eficiente în îndepărtarea zilnică a acestor particule cu bacterii dăunătoare.  – pentru mai multe detalii despre tehnica corectă vă sugerez să întrebați medicul dvs specialist!

De menționat ca periajul prea dur – fie cu o perie de dinți electrică, fie cu o perie tradițională – îți poate deteriora gingiile. Ai grijă când periezi să folosești întotdeauna un unghi de 45 de grade față de linia gingiei și, totodată, să folosești peria cât mai ușor pentru a evita deteriorarea gingiilor și uzura smalțului dentar.

2. Asigură-te că folosești ața dentară sau hidropulsorul în mod corect.

Ața dentară, folosită o dată pe zi, este extrem de importantă pentru sănătatea bucală. Peria de dinți este capabilă să ajungă doar la 60% din suprafața dinților, iar ața dentară este singura modalitate de a îndepărta placa și microparticulele alimentare din restul de 40% din suprafața dentară. Cu toate acestea, ața dentară oferă un beneficiu sănătății tale bucale doar atunci cand este folosită corect. Dacă nu formezi litera C în jurul dinților în timpul utilizării aței dentare și nu mergi suficient de departe sub gingii, vor rămâne încă resturi de placă dentară și alimente. Pe de altă parte, cei care folosesc ața dentară prea dur, riscă să-și deterioreze gingiile, rezultând probleme suplimentare de sănătate orală. Află cum să folosești în mod corespunzător ața dentară, apelând la un specialist în domeniu.

Pentru cei care nu se descurcă cu ața dentară, hidropulsorul sau dușul bucal este un înlocuitor extrem de eficient și mult mai ușor de utilizat, realizând și un masaj gingival care reduce inflamațiile apărute în această zonă.

3. Clătește gura cu apă de gură fără alcool, după fiecare periaj dentar.

Este recomandat ca pacienții să folosească ața dentară înainte de a se spăla pe dinți, astfel încât să poată îndepărta resturile de placă și alimente scoase din suprafețele interdentare prin periaj. Dacă alegi să utilizezi ața dentară după periaj, nu uita să îți clătești gura pentru a scăpa de acele bacterii și microparticule alimentare.

4. Păstrează o periuță de dinți în birou.

Nu știi niciodată când ai nevoie să te speli pe dinți. Dacă luarea unui prânz are ca rezultat particule alimentare blocate între dinți sau o respirație urât mirositoare, ideal ar fi să te speli pe dinți imediat. Pentru a scăpa de astfel de griji, încearcă să păstrezi la tine în birou o perie de dinți cu un capac care să o protejeze de praf și alte particule. 

5. Nu-ți neglija limba.

Limba conține milioane de bacterii care pot contribui la dezvoltarea unei respirații urât mirositoare și la formarea de placă bacteriană în gură. După ce îți periezi dinții, asigură-te că-ți speli ușor și limba pentru a elimina bacteriile. De asemenea, poți adăuga o apă de gură la rutina zilnică de îngrijire orală pentru a-ți reîmprospăta respirația și a ucide bacteriile. Îți recomandăm o apă de gură cu fluor, aceasta având beneficiul suplimentar de a întări dinții și a proteja cavitatea orală în general.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr.L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Este importantă igiena dentară?

21 May 2015 0 Comments 32 tags

Igiena dentară corectă are ca și rezultat dinți sănătoși, frumoși și o respirație proaspătă. Zâmbetul face parte din caracterul nostru și prima impresie trebuie să fie cea a unui om

Dieta, oasele, sănătatea dinților și cum ne influențează alimentele aspectul feței

19 June 2015 0 Comments 16 tags

Trebuie să recunoaștem că aspectul fizic, implicit cel al feței ne determină să catalogăm o persoană ca fiind sănătoasă sau atrăgătoare. Vă dau un simplu exemplu: Chris Hemsworth sau Hugh

Dușul bucal sau hidropulsorul devine o necesitate!

15 May 2015 2 Comments 15 tags

Dușul bucal este o metodă auxiliară a igienei orale. NU înlocuiește periuța de dinți, însă este o metodă eficientă de curățare în zonele greu accesibile. Dușul bucal este recomandat în