Trebuie să recunoaștem că aspectul fizic, implicit cel al feței ne determină să catalogăm o persoană ca fiind sănătoasă sau atrăgătoare. Vă dau un simplu exemplu: Chris Hemsworth sau Hugh Jackman sau Henry Cavill, să mai continui? 

Ochii noștri sunt antrenați să vadă trăsături masculine: pomeți dezvoltați și mandibulă proeminentă. Nu suntem deloc superficiali/e . De ce spun asta? Pentru că aceste trăsături sugerează o structură osoasă bine dezvoltată, un organism puternic și sănătos. Aceste structuri sunt foarte importante și ca suport pentru piramida nazală, sinusuri, palat, limbă, etc. Dacă oasele capului și gâtului nu sunt bine formate se pot dezvolta probleme respiratorii, masticatorii, de vorbire, care duc apoi la boli cronice.

colaj blog

Aceste structuri osoase au un impact major și asupra dinților și sănătății acestora. Dacă osul maxilar și mandibula nu sunt dezvoltate corespunzător, nu există suficient spațiu pentru creșterea și dezvoltarea normală a dinților și apar probleme de aspect, funcționale și fonetice. Dinții încep să crească strâmb, apar înghesuirile, gura nu mai are o poziție exactă de închidere (ocluzie), apar dureri articulare și multe alte probleme funcționale. O persoană cu astfel de probleme are și un profil astenic, fața lungă, oase nedezvoltate.

Pe lângă moștenirea genetică, alimentația joacă un rol foarte important în dezvoltarea noastră osoasă. Dieta noastră zilnică, în special dieta copiilor, trebuie să conțină vitamine (în special Vit. D și K), minerale, apă. Pe lângă prea-bine cunoscutul Calciu mai sunt o mulțime de elemente esențiale unei bune dezvoltări osoase.

Deci ce alimente sunt recomandate? Somon, alune, nuci, varză, ouă, carne, avocado, unt, brânză, iaurt, lapte. Toate aceste alimente conțin vitamina A, D, E și K care sunt esențiale pentru creșterea organismului.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

De ce e importantă igiena orală?

11 December 2015 0 Comments 7 tags

Igiena orală este foarte importantă, în condițiile în care prin curățarea dinților putem preveni și trata diverse boli ale gingiilor. În tot procesul de igienă orală, un rol important îl

Aftă sau herpes? Află cauzele aftei bucale și învață cum să eviți apariția ei

25 June 2015 0 Comments 18 tags

Afta este o afecţiune a mucoasei orale, frecvent întâlnită. Afta bucală sau în termeni medicali stomatita aftoasă este o leziune ulceroasă localizată de cele mai multe ori la nivel bucal, este

Află de unde vine respirația urât mirositoare

26 February 2016 0 Comments 4 tags

Respirația urât mirositoare, atât de comună și totuși este greu de adus în discuție de către pacienți! Respirația urât mirositoare reprezintă mirosul neplăcut care se emană din cavitatea bucală. Cam