Trebuie să recunoaștem că aspectul fizic, implicit cel al feței ne determină să catalogăm o persoană ca fiind sănătoasă sau atrăgătoare. Vă dau un simplu exemplu: Chris Hemsworth sau Hugh Jackman sau Henry Cavill, să mai continui? 

Ochii noștri sunt antrenați să vadă trăsături masculine: pomeți dezvoltați și mandibulă proeminentă. Nu suntem deloc superficiali/e . De ce spun asta? Pentru că aceste trăsături sugerează o structură osoasă bine dezvoltată, un organism puternic și sănătos. Aceste structuri sunt foarte importante și ca suport pentru piramida nazală, sinusuri, palat, limbă, etc. Dacă oasele capului și gâtului nu sunt bine formate se pot dezvolta probleme respiratorii, masticatorii, de vorbire, care duc apoi la boli cronice.

colaj blog

Aceste structuri osoase au un impact major și asupra dinților și sănătății acestora. Dacă osul maxilar și mandibula nu sunt dezvoltate corespunzător, nu există suficient spațiu pentru creșterea și dezvoltarea normală a dinților și apar probleme de aspect, funcționale și fonetice. Dinții încep să crească strâmb, apar înghesuirile, gura nu mai are o poziție exactă de închidere (ocluzie), apar dureri articulare și multe alte probleme funcționale. O persoană cu astfel de probleme are și un profil astenic, fața lungă, oase nedezvoltate.

Pe lângă moștenirea genetică, alimentația joacă un rol foarte important în dezvoltarea noastră osoasă. Dieta noastră zilnică, în special dieta copiilor, trebuie să conțină vitamine (în special Vit. D și K), minerale, apă. Pe lângă prea-bine cunoscutul Calciu mai sunt o mulțime de elemente esențiale unei bune dezvoltări osoase.

Deci ce alimente sunt recomandate? Somon, alune, nuci, varză, ouă, carne, avocado, unt, brânză, iaurt, lapte. Toate aceste alimente conțin vitamina A, D, E și K care sunt esențiale pentru creșterea organismului.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Respirație urât mirositoare? Află cum să scapi de mirosul neplăcut!

4 July 2015 0 Comments 12 tags

  Studiile arată că 40% din populație suferă sau a suferit cel puțin o dată din cauza respirației urât mirositoare. De cele mai multe ori cauza acesteia se află chiar

Detartrajul ne poate scăpa de anumite boli ale inimii?

12 September 2016 3 Comments 9 tags

În ultimele trei decenii o mulţime de studii constată şi susţin că pacienţii cu parodontită marginală (inflamația țesutului din jurul dintelui) şi multiple extracţii dentare ca urmare a bolii parodontale

De ce e importantă igiena orală?

11 December 2015 0 Comments 7 tags

Igiena orală este foarte importantă, în condițiile în care prin curățarea dinților putem preveni și trata diverse boli ale gingiilor. În tot procesul de igienă orală, un rol important îl