Dieta, oasele, sănătatea dinților și cum ne influențează alimentele aspectul feței

Trebuie să recunoaștem că aspectul fizic, implicit cel al feței ne determină să catalogăm o persoană ca fiind sănătoasă sau atrăgătoare. Vă dau un simplu exemplu: Chris Hemsworth sau Hugh Jackman sau Henry Cavill, să mai continui? 

Ochii noștri sunt antrenați să vadă trăsături masculine: pomeți dezvoltați și mandibulă proeminentă. Nu suntem deloc superficiali/e . De ce spun asta? Pentru că aceste trăsături sugerează o structură osoasă bine dezvoltată, un organism puternic și sănătos. Aceste structuri sunt foarte importante și ca suport pentru piramida nazală, sinusuri, palat, limbă, etc. Dacă oasele capului și gâtului nu sunt bine formate se pot dezvolta probleme respiratorii, masticatorii, de vorbire, care duc apoi la boli cronice.

colaj blog

Aceste structuri osoase au un impact major și asupra dinților și sănătății acestora. Dacă osul maxilar și mandibula nu sunt dezvoltate corespunzător, nu există suficient spațiu pentru creșterea și dezvoltarea normală a dinților și apar probleme de aspect, funcționale și fonetice. Dinții încep să crească strâmb, apar înghesuirile, gura nu mai are o poziție exactă de închidere (ocluzie), apar dureri articulare și multe alte probleme funcționale. O persoană cu astfel de probleme are și un profil astenic, fața lungă, oase nedezvoltate.

Pe lângă moștenirea genetică, alimentația joacă un rol foarte important în dezvoltarea noastră osoasă. Dieta noastră zilnică, în special dieta copiilor, trebuie să conțină vitamine (în special Vit. D și K), minerale, apă. Pe lângă prea-bine cunoscutul Calciu mai sunt o mulțime de elemente esențiale unei bune dezvoltări osoase.

Deci ce alimente sunt recomandate? Somon, alune, nuci, varză, ouă, carne, avocado, unt, brânză, iaurt, lapte. Toate aceste alimente conțin vitamina A, D, E și K care sunt esențiale pentru creșterea organismului.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L