Folosirea corectă a aței dentare ajută la îndepărtarea bacteriilor din locurile greu accesibile. Spațiile dintre dinți și spațiul dintre dinte și gingie este greu de curățat doar cu periuța dentară. Placa bacteriană este principala cauză a cariilor dentare și a problemelor gingivale, de aceea este recomandată folosirea zilnică a periuței împreună cu ața dentară.

Indicațiile aței dentare sunt multiple: elimină resturile alimentare dintre dinți, împrospătează respirația prin eliminarea bacteriilor interdentare, curăță suprafața dinților.

  1. Rupeți o bucată de aproximativ 30-45 cm și înfășurați ața între degetul arătător sau mijlociu de la fiecare mână, lăsând aproximativ 3-5 cm pentru zona de lucru.
  2. Cu ajutorul degetelor mari împingeți ața dentară și realizați mișcări de zig-zag, de sus în jos pe suprafața dintelui. Aveți mare grijă să nu vă răniți gingia dintre dinți, mențineți contactul dintre ața dentară și suprafața dintelui.
  3. Curățați toate spațiile dintre dinți, inclusiv zonele posterioare.
  4. La final clătiți-vă cu apă (sau apă amestecată cu apă de gură) pentru a îndepărta toate reziduurile alimentare și resturile de placă bacteriană.

În cazul în care nu ați folosit niciodată ața dentară, există riscul să apară sângerări ușoare la nivelul gingiilor. Continuați această rutină și sângerările vor dispărea. Dacă aceste sângerări sunt masive sau apare inflamația gingivală mergeți la un consult stomatologic!

Mai jos aveți un video informativ despre folosirea corectă a aței dentare

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Curatarea-dintilor-cu-ata-dentara

Dr. L