Sfaturi pentru o dantură sănătoasă

Probabil că ai auzit de nenumărate ori că o rutină zilnică de igienă orală ar trebui să includă perierea dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Deși aceasta este o bază bună, simpla periere și folosirea aței dentare pot să nu fie suficiente pentru a-ți menține sănătatea bucală în cea mai bună formă posibilă.

În rândurile ce urmează, îți vom oferi niște sfaturi pentru a-ți îmbunătăți igiena orală, astfel încât să îți poți păstra dinții sănătoși și cât mai curați.

În primul rând vizita la medicul stomatolog o dată la 6 luni este foarte importantă. El îți poate spune cu exactitate dacă sunt sau nu probleme la nivelul dinților, și nu numai. Mulți pacienți consideră că vizita le medicul stomatolog se face doar în caz de durere. Greșit❗️Dacă nu doare nu înseamnă că nu sunt probleme. Dacă deja doare, acele probleme sunt mai complexe și necesită mai multe manopere, mai multe vizite și implicit mai mulți bani.

Ce putem face pentru a avea o igienă orală corectă?

✅Periajul dentar corect efectuat, dimineața și seara

✅Adoptarea unei diete echilibrate, fără gustări nesănătoase și renunțarea sau diminuarea alimentelor și băuturilor dăunătoare smalțului dentar

✅Folosirea metodelor auxiliare de îngrijire dentară: apa de gură, ața dentară, hidropulsorul

✅Folosirea produselor dentare care conțin fluor – fluorul întărește smalțul dintelui

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L