Folosirea corectă a aței dentare ajută la îndepărtarea bacteriilor din locurile greu accesibile. Spațiile dintre dinți și spațiul dintre dinte și gingie este greu de curățat doar cu periuța dentară. Placa bacteriană este principala cauză a cariilor dentare și a problemelor gingivale, de aceea este recomandată folosirea zilnică a periuței împreună cu ața dentară.

Indicațiile aței dentare sunt multiple: elimină resturile alimentare dintre dinți, împrospătează respirația prin eliminarea bacteriilor interdentare, curăță suprafața dinților.

  1. Rupeți o bucată de aproximativ 30-45 cm și înfășurați ața între degetul arătător sau mijlociu de la fiecare mână, lăsând aproximativ 3-5 cm pentru zona de lucru.
  2. Cu ajutorul degetelor mari împingeți ața dentară și realizați mișcări de zig-zag, de sus în jos pe suprafața dintelui. Aveți mare grijă să nu vă răniți gingia dintre dinți, mențineți contactul dintre ața dentară și suprafața dintelui.
  3. Curățați toate spațiile dintre dinți, inclusiv zonele posterioare.
  4. La final clătiți-vă cu apă (sau apă amestecată cu apă de gură) pentru a îndepărta toate reziduurile alimentare și resturile de placă bacteriană.

În cazul în care nu ați folosit niciodată ața dentară, există riscul să apară sângerări ușoare la nivelul gingiilor. Continuați această rutină și sângerările vor dispărea. Dacă aceste sângerări sunt masive sau apare inflamația gingivală mergeți la un consult stomatologic!

Mai jos aveți un video informativ despre folosirea corectă a aței dentare

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Curatarea-dintilor-cu-ata-dentara

Dr. L

4 thoughts on “Cum se folosește corect ața dentară?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

De ce ignorăm dinții atât de mult?

27 May 2015 0 Comments 39 tags

Din păcate observ pe zi ce trece o lipsă de informații cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat igiena dentară corectă și importanța unei dentiții sănătoase! De ce ignorăm

Controlul consumului de zahăr și al obiceiurilor alimentare

22 October 2015 0 Comments 8 tags

Studiile au demonstrat că zahărul constituie cel mai important factor în dezvoltarea cariilor. În țările cu consum al zahărului mai mic de 18 kg/persoană/an, experiența carioasă este scăzută. Consumul restricționat

Ce facem pentru o dantură sănătoasă?

5 May 2015 2 Comments 13 tags

Fiecare dintre noi poate respecta câțiva pași pentru a reduce riscul dezvoltării cariilor, infecțiilor și problemelor dentare. În primul rând vizita la medicul stomatolog o dată la 6 luni este