Din păcate observ pe zi ce trece o lipsă de informații cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat igiena dentară corectă și importanța unei dentiții sănătoase!

Healthy-Teeth

De ce ignorăm dinții atât de mult? Ei fac parte integrantă a corpului nostru! Așa cum mergem la un control de rutină la medicul de familie sau așa ar fi indicat, așa cum ne tratăm de diferite boli, așa cum mergem urgent la medic dacă ne doare ceva sau simțim că ceva nu e în regulă, așa trebuie să mergem la medicul dentist! Un control ne poate salva de foarte multe probleme! Pe lângă regulile generale de igienă dentară pe care ți le oferă medicul, el îți poate spune și dacă observă semne ale unor boli generale. Da, așa este! Noi chiar putem să ne dăm seama de anumite probleme digestive, hormonale, etc. Cum? Corpul nostru ne dă semnale de atenție că ceva nu e bine și acele semne apar și în gura noastră. Poate unii nu consideră importantă această parte a corpului, însă ea nu e de neglijat!

Pe de altă parte dacă există focare de infecție la nivel oral, acestea se pot extinde în organism și afectează alte organe și țesuturi. E ca și cum stai cu o rană deschisă care mereu se suprainfectează. Se remite aceasta? Nu, din contră, se extinde! Dacă nu se vede inflamația unui dinte nu înseamnă că nu există!

Un alt avantaj al vizitei periodice la stomatolog este economia de bani pe care o facem. Este mult mai ieftin de prevenit decât de tratat! Logic: plătești mult mai puțin pentru o curățare, detartraj, periaj profesional sau obturație (plombă) decât pentru un tratament de canal care implică mai multe vizite la stomatolog și mai mulți bani! Când se scoate nervul, se obturează pe canal, apoi se pune obturația finală, asta în cazul în care dintele nu necesită alte tratamente. Nu mai vorbesc de costurile în cazul înlocuirii dinților pierduți!

Sfatul meu este să mergeți la medicul vostru dentist, să întrebați de regulile de bază a unei igiene orale, de tehnica corectă de periaj dentar și să începeți să aveți grijă de cavitatea voastră bucală!  

Poză din cadrul proiectului
Poză din cadrul proiectului “Dințișorul Fericit”

Nu uitați:

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

One thought on “De ce ignorăm dinții atât de mult?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Cum se folosește corect ața dentară?

12 May 2015 4 Comments 15 tags

Folosirea corectă a aței dentare ajută la îndepărtarea bacteriilor din locurile greu accesibile. Spațiile dintre dinți și spațiul dintre dinte și gingie este greu de curățat doar cu periuța dentară.

Tulburări la nivelul articulației temporo-mandibulare

10 March 2016 0 Comments 6 tags

Tulburările articulației temporo-mandibulare se manifestă ca urmare a unor probleme apărute la nivelul articulației, a maxilarului sau mandibulei și a mușchilor faciali aflați în zona respectivă. Ce este articulația temporo-mandibulară? Articulația

Alimentația pentru o dantură sănătoasă

6 September 2016 3 Comments 14 tags

Majoritatea adoptă o alimentație echilibrată pentru un corp armonios, însă o alimentație echilibrată și sănătoasă aduce beneficii și dinților. Cum? În primul rând trebuie să știți că toate aparatele și