Poate pentru unii sună ciudat, însă există persoane care consideră că spălatul dinților se referă la periajul dinților naturali!

DA, se spală! Nu contează dacă avem de-a face cu dinții naturali sau artificiali, igiena orală este foarte importantă! Când ne referim la igiena orală nu vorbim doar de dinți, ci și de țesuturile învecinate: gingie, os, obraji, limbă.

Mai mult decât atât, în cazul lucrărilor protetice fixe, igiena orală este foarte importantă pentru sănătatea gingiei și a țesuturilor învecinate deoarece la locul de joncțiune dintre lucrare și dinte se pot aduna mici resturi alimentare care inflamează gingia sau care pot creea procese carioase la nivelul rădăcinii dintelui natural. Plus că avem de-a face cu un corp străin lângă gingie (marginile lucrării) lucru care aduce după sine o inflamare gingivala periodică, astfel că igiena este foarte importantă pentru integritatea dinților, sănătatea gingiilor și a țesuturilor învecinate.

Dacă vorbim de protezele dentare, acestea trebuie curățate la fel ca și dinții naturali! Periajul se va efectua tot de 2 ori pe zi, dimineța și seara, iar dacă vorbim de protezele totale, trebuie să avem în continuare o igienă corectă a gingiilor, obrajilor, limbii, cât și o curățare a protezelor. Protezele dentare nu sunt imune depunerilor tartrului. În timp acestea se pot umple de placă dentară și apare degradarea lor, precum și mirosul neplăcut al cavității bucale, inflamații, infecții ale țesuturilor, ș.a.m.d.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Există ceva care stopează apariția cariei dentare?

4 June 2015 0 Comments 26 tags

Nu o dată ci de mai multe ori m-am întâlnit cu întrebări de la pacienți legate de diferite mituri despre igiena dinților. Haideți să dezbatem unul dintre mituri! “E adevarat

Lămâia și bicarbonatul – le folosim pentru albirea dinților?

5 June 2015 0 Comments 25 tags

Zicala “lămâia albește dinții” este complet eronată. Câțiva pacienți m-au întrebat dacă li se albesc dinții în urma spălării insistente cu lămâie, că așa au citit într-o revistă. Este greșit!

Apa de gură înlocuiește spălatul pe dinți?

6 June 2015 0 Comments 19 tags

FALS! Apa de gură se folosește pentru eliminarea a tot ceea ce am îndepărtat prin periajul dentar și ne ajută să eliminăm bacteriile de pe limbă și zona internă a