Substanțele acide prezente în alimentele consumate zilnic cum ar fi fructele, sucul de lămâie și portocale, vinul și băuturile carbogazoase pot determina eroziunea dentară.
Eroziunea dentară apare atunci când substanțele acide din componența alimentelor și băuturilor determină reducerea durității smalțului cauzând uzura acestuia.
Eroziunea dentară determină:
– modificări ale formei dinților
– aspect îngălbenit
– aspect translucid al marginii dinților
– subțierea stratului de smalț duce la sensibilitate crescută
– carii de colet
Ce facem pentru a ne proteja de atacul acid?
- Expunerea la alimente și băuturi acide să nu se realizeze de mai mult de 4 ori pe zi.
- Evitați să țineți alimentele care conțin substanțe acide în cavitatea orală sau să consumați băuturile cu înghițituri mici într-un interval lung de timp.
- Periați-vă pe dinți cu o perie moale sau medie de minim 2 ori pe zi.
- NU vă periați pe dinți imediat după consumul alimentelor sau băuturilor acide sau dulci, deoarece acesta este intervalul în care sensibilitatea smalțului la uzură este maximă.
- Folosiți o pastă de dinți cu fluor
Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!
Dr. L
One thought on “Sunteți expuși riscului de eroziune dentară?”
Comments are closed.