Am întâlnit mulți pacienți care m-au întrebat cum trebuie să se spele corect pe dinți. Din păcate, nu suntem informați de mici cu privire la tehnica corectă de periaj dentar.

Nu este complicat deloc, din contră, tehnica este simplă. Mișcarea de care trebuie să ținem cont este cea verticală, de pe gingie pe dinte! Simplu, așa-i? Cât timp? Un periaj dentar corect este efectuat timp de 2 minute, dimineața și seara! Cum? Haideți să vedem:

Curățarea suprafeței exterioare a dinților de sus, apoi a celor de jos.

IMG_0708

Periuța se fixează la un unghi de aproximativ 45 de grade pe dantură și se fac mișcări scurte, circulare, de pe gingie pe dinte, având grijă să curățați și șantul gingival.

Curățarea suprafeței interioare a dinților 

IMG_0709

Fixați perii periuței de dinți pe suprafața dinților și periați cu mișcări scurte, circulare și verticale dinspre gingie spre dinte.

Curățarea suprafeței interioare a dinților din față

IMG_0710IMG_0712

Fixați periuța de dinți pe suprafața interioară a dinților și folosiți mișcări de sus în jos, folosind perii din vârful periuței.

Curățarea suprafeței dinților posteriori

IMG_0711

Periați cu mișcări înainte-înapoi, folosind perii din vârful periuței de dinți pentru a ajunge în zonele greu accesibile.

În final, curățăm suprafața limbii timp de 10 secunde cu mișcări din spate spre vârful limbii, astfel prin înlăturarea bacteriilor veți reduce respirația urât mirositoare!

Nu știți cât înseamnă 2 minute? Alegeți-vă metode ajutătoare: o melodie, clepsidră, timer, ceas, cronometru, etc.

Nu uitați: Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Explore More

De ce a te culca fără să te speli pe dinți e dezgustător și nociv?

1 July 2015 2 Comments 13 tags

Întrebarea pe care fiecare pacient o pune este: “Cât poate fi de dăunător dacă nu mă spăl astă seara pe dinți?” Și apoi mâine seară, poimâine seară și tot așa..

Sucurile de fructe și băuturile carbogazoase – printre cele mai dăunătoare pentru dinți

7 May 2015 0 Comments 17 tags

Alimentația ne influențează nu numai silueta ci și sănătatea dinților. Unele dintre plăcerile culinare pot fi adevărate bombe pentru dinți, provocând eroziunea acestora, apariția cariilor sau o sensibilitate crescută. Pe

De ce trebuie să știe medicul stomatolog ce boli ai?

9 January 2016 0 Comments 16 tags

Cred că majoritatea v-ați confruntat cu o discuție despre ce boli aveți, ce tratamente luați, dacă sunteți sau nu alergici sau dacă ați mai avut intervenții stomatologice. De ce e