Am întâlnit mulți pacienți care m-au întrebat cum trebuie să se spele corect pe dinți. Din păcate, nu suntem informați de mici cu privire la tehnica corectă de periaj dentar.

Nu este complicat deloc, din contră, tehnica este simplă. Mișcarea de care trebuie să ținem cont este cea verticală, de pe gingie pe dinte! Simplu, așa-i? Cât timp? Un periaj dentar corect este efectuat timp de 2 minute, dimineața și seara! Cum? Haideți să vedem:

Curățarea suprafeței exterioare a dinților de sus, apoi a celor de jos.

IMG_0708

Periuța se fixează la un unghi de aproximativ 45 de grade pe dantură și se fac mișcări scurte, circulare, de pe gingie pe dinte, având grijă să curățați și șantul gingival.

Curățarea suprafeței interioare a dinților 

IMG_0709

Fixați perii periuței de dinți pe suprafața dinților și periați cu mișcări scurte, circulare și verticale dinspre gingie spre dinte.

Curățarea suprafeței interioare a dinților din față

IMG_0710IMG_0712

Fixați periuța de dinți pe suprafața interioară a dinților și folosiți mișcări de sus în jos, folosind perii din vârful periuței.

Curățarea suprafeței dinților posteriori

IMG_0711

Periați cu mișcări înainte-înapoi, folosind perii din vârful periuței de dinți pentru a ajunge în zonele greu accesibile.

În final, curățăm suprafața limbii timp de 10 secunde cu mișcări din spate spre vârful limbii, astfel prin înlăturarea bacteriilor veți reduce respirația urât mirositoare!

Nu știți cât înseamnă 2 minute? Alegeți-vă metode ajutătoare: o melodie, clepsidră, timer, ceas, cronometru, etc.

Nu uitați: Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

4 thoughts on “Știm să ne spălăm corect pe dinți?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Respirație urât mirositoare? Află cum să scapi de mirosul neplăcut!

  Studiile arată că 40% din populație suferă sau a suferit cel puțin o dată din cauza respirației urât mirositoare. De cele mai multe ori cauza acesteia se află chiar

Sensibilitatea dentinară este o problemă importantă de sănătate

Ce este sensibilitatea dentinară? Cu sensibilitatea dentinară se confruntă destul de mulți pacienți. Sensibilitatea este un disconfort la unul sau mai mulți dinți, de cele mai multe ori se declanșează

Preconcepția și vizita la medicul stomatolog

N-ar fi rău să te împrietenești cu dentistul înainte de sarcină! O simplă infecție bacteriană la nivel oral poate duce la complicații și în unele cazuri la pierderea sarcinii. De