Multă lume vorbește despre beneficiile unei sigilări, dar nu știți despre ce e vorba? Haideți să vedem despre ce e vorba de fapt!
Sigilarea este o măsură de prevenire a formării cariilor pe suprafețele dentare ce prezintă șanțuri, adică molarii și premolarii. În mod natural saliva protejează suprafețele dentare netede de alimente acide sau lipicioase, însă nu spală și suparafețele cu șanturi și fisuri. Dinții care conțin aceste șanțuri (molarii de 6 și 12 ani și premolarii) au riscul cel mai ridicat de a forma carii dentare de la vârste fragede.
Principalii dinți care beneficiază de aceste sigilări sunt molarii și premolarii pe masură ce erup, dar și alți dinți care prezintă șanțuri sau gropițe retentive pe suprafața lor și care prezintă același risc de a forma carii.

Sigilarea dentara se realizează cu ajutorul unui lichid rășinos care se aplică pe suprafața dintelui și care umple lăcașurile și adânciturile din dinți. Rășina se întărește complet iar imperfecțiunile smalțului sunt astupate. Măsura împiedică depunerile de mâncare și bacteriile să pătrundă în aceste spații retentive și mult mai greu de accesat cu periuța.
Procedura prin care sunt aplicate sigilările nu afectează structura dintelui, nu presupune anestezie și nu impune folosirea frezei. Intervenția este ușoară și de scurtă durată.
Sigilările nu modifică aspectul dinților.
Materialul de sigilare se menține pentru aproximativ doi ani, timp în care asigură o protecție împotriva cariei dentare.

Eficienta sigilării este dată și de respectarea de către pacient a măsurilor de igienizare, efectuarea unui periaj optim. Se recomandă controale periodice și refacerea sigilării la nevoie.

Sigilările dentare sunt doar o parte din măsurile de prevenire a cariilor dentare!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Cum protejăm dinții, gingiile și dezvoltarea osoasă la copii

17 April 2020 0 Comments 5 tags

Primele luni de la naștere mama e ca un burete ce acumulează informații benefice pentru buna creștere și dezvoltare e copilului. După ce ai trecut de perioada de adaptare, te-ai

Dinții copilului se mișcă sau gingiile îi sunt inflamate?

15 November 2015 0 Comments 14 tags

Parodontita juvenilă debutează în copilărie sau adolscență și are o progresie rapidă și distructivă, aceasta ducând la pierderea dinților încă de la începutul vieții adulte, iar uneori, chiar mai devreme.

Mămici, mergeți cu copiii de mici la medicul dentist!

3 October 2015 0 Comments 20 tags

Chiar dacă ți se pare că e prea devreme, este bine să începi îngrijirea dinților copilului cât mai curând. Asta înseamnă chiar după apariția primului dinte de lapte, pentru a