Programările la stomatolog, în regim privat, sunt precum programările la orice clinică medicală privată.

Medicii funcționează după un orar, în intervalul căruia se fac programările pacienților. Timpul alocat pentru fiecare pacient este diferit de la o specialitatea la alta precum și de la o problemă la alta. De cele mai multe ori pot exista decalări de timp deoarece organismul este imprevizibil astfel că există situații în care ai nevoie de mai mult timp pentru a finaliza o manoperă medicală. Ține minte asta data viitoare când ai de așteptat la medic și nu îți pierde răbdarea! Fii înțelegător! Data viitoare e posibil să fii tu acel pacient la care medicul are nevoie de timp în plus pentru a finaliza manopera.

Tocmai din cauza acestor decalări mai există 10-15 minute libere la un anume interval de timp, pentru a compensa oarecum decalajul creat. Plus că în acel timp medicul are timp să se pregătească pentru următorul pacient. Însă dacă intervin urgențele acest timp se va ocupa pentru a rezolva urgența! Un alt aspect pe care aș dori să îl menționez este faptul că atunci când medicul alege să te primească în urgență, el o face pentru a-ți alina durerea, pentru a temporiza tratamentul până când urmează programarea ta! Mulți stomatologi direcționează pacienții la serviciul de urgențe din cadrul spitalelor tocmai din cauza programului extrem de aglomerat, nu pentru că nu dorește să trateze problema.

Încă un aspect pe care doresc să îl menționez este faptul că majoritatea medicilor stomatologi au agenda ocupată pe o perioada destul de lungă de timp (5-10 zile) astfel că programarea de pe o zi pe alta este de multe ori imposibilă, însă există zile când unii pacienți anulează din varii motive și astfel norocosul care sună la timp reușește să obțină o programare mai repede! Trebuie de înțeles acest aspect pentru că mulți cred că nu vor să fie primiți mai repede! Un medic lucrează în medie 8 ore pe zi, timp în care poate trata până la 10-12 pacienți, chiar 8, în funcție de specialitate și timp alocat pe manoperă. Nu insista să te ia mai repede deoarece nu faci altceva decât să pui medicul sau asistenta sau recepționera clinicii în situația de a te refuza.

Sunt anumite reguli nescrise pe care toți ar trebui să le respectăm și mereu să încercăm să ne punem în locul celorlalți! Nu lua personal un refuz deoarece nu este vorba de tine sau de faptul că nu ești bine primit! Pentru a evita toate situațiile de mai sus, și nu numai, te rog să ai în vedere programarea din timp!

Rezolvarea tuturor problemelor dentare și un control o dată la 6 luni te scapă de foarte multe neplăceri și astfel vei evita programarea de urgență!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Cine îmi recomandă un medic bun?

26 January 2016 0 Comments 10 tags

Aceasta este cea mai comună întrebare legată de acest domeniu. Îmi recomanzi un medic/doctor bun? Cine e cel mai bun? (stomatologie sau orice altă ramură a medicinei) Știu că e

Cum alegem planul de tratament?

5 March 2021 0 Comments 12 tags

Deciziile pe care trebuie să le luăm în realizarea planului de tratament sunt uneori multiple și trebuie să ținem cont de mulți factori. Majoritatea pacienților se confruntă cu probleme minore

Așteptările pacienților vs. realitatea

7 June 2019 0 Comments 4 tags

Cred că orice persoană începe să se gândească la finalul unor lucrări, fie ele dentare sau de altă natură (de exemplu renovarea unei camere) încă dinainte de a începe “renovarea”,