Programările la stomatolog, în regim privat, sunt precum programările la orice clinică medicală privată.

Medicii funcționează după un orar, în intervalul căruia se fac programările pacienților. Timpul alocat pentru fiecare pacient este diferit de la o specialitatea la alta precum și de la o problemă la alta. De cele mai multe ori pot exista decalări de timp deoarece organismul este imprevizibil astfel că există situații în care ai nevoie de mai mult timp pentru a finaliza o manoperă medicală. Ține minte asta data viitoare când ai de așteptat la medic și nu îți pierde răbdarea! Fii înțelegător! Data viitoare e posibil să fii tu acel pacient la care medicul are nevoie de timp în plus pentru a finaliza manopera.

Tocmai din cauza acestor decalări mai există 10-15 minute libere la un anume interval de timp, pentru a compensa oarecum decalajul creat. Plus că în acel timp medicul are timp să se pregătească pentru următorul pacient. Însă dacă intervin urgențele acest timp se va ocupa pentru a rezolva urgența! Un alt aspect pe care aș dori să îl menționez este faptul că atunci când medicul alege să te primească în urgență, el o face pentru a-ți alina durerea, pentru a temporiza tratamentul până când urmează programarea ta! Mulți stomatologi direcționează pacienții la serviciul de urgențe din cadrul spitalelor tocmai din cauza programului extrem de aglomerat, nu pentru că nu dorește să trateze problema.

Încă un aspect pe care doresc să îl menționez este faptul că majoritatea medicilor stomatologi au agenda ocupată pe o perioada destul de lungă de timp (5-10 zile) astfel că programarea de pe o zi pe alta este de multe ori imposibilă, însă există zile când unii pacienți anulează din varii motive și astfel norocosul care sună la timp reușește să obțină o programare mai repede! Trebuie de înțeles acest aspect pentru că mulți cred că nu vor să fie primiți mai repede! Un medic lucrează în medie 8 ore pe zi, timp în care poate trata până la 10-12 pacienți, chiar 8, în funcție de specialitate și timp alocat pe manoperă. Nu insista să te ia mai repede deoarece nu faci altceva decât să pui medicul sau asistenta sau recepționera clinicii în situația de a te refuza.

Sunt anumite reguli nescrise pe care toți ar trebui să le respectăm și mereu să încercăm să ne punem în locul celorlalți! Nu lua personal un refuz deoarece nu este vorba de tine sau de faptul că nu ești bine primit! Pentru a evita toate situațiile de mai sus, și nu numai, te rog să ai în vedere programarea din timp!

Rezolvarea tuturor problemelor dentare și un control o dată la 6 luni te scapă de foarte multe neplăceri și astfel vei evita programarea de urgență!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *