O băutură cu efecte antioxidante

Utilizat în cultura asiatică de peste 4000 de ani, ceaiul verde este din ce în ce mai consumat şi în ţările occidentale.

green tea
Ceai Verde

Popularitatea acestuia a crescut mai ales datorită utilizării sale în compoziţia unor băuturi răcoritoare şi promovării în mass-media a efectelor sale antioxidante.

Pentru dinți ceaiul verde oferă compuse antioxidante naturale care previn acumularea plăcii bacteriene (tartrului dentar) reducând astfel riscul la carie. Prin compușii săi elimină bacteriile și astfel reîmprospătează respirația. Ceaiul verde este recomandat pentru igiena dentară și datorită conținutului de fluor pe care acesta îl are. Fluorul după cum prea bine știm are rol în prevenția cariei dentare.

Ceaiul verde este recomandat pentru sănătatea întregului organism. Are efecte benefice asupra întregului corp: reglează metabolismul, digestia, circulația sangvină, luptă împotriva celulelor canceroase, previne riscul apariției accidentului vascular cerebral, distruge bacteriile responsabile de intoxicațiile alimentare, scade pofta de mâncare, încetinește procesul de îmbătrânire a organismului, consolidează sistemul imunitar, elimină sau diminuează durerile de cap și depresia, reglează temperatura corpului, crește nivelul de energie.

O cană de ceai verde te poate ține departe de problemele de sănătate și menține dantura sănătoasă!

green-tea

Dr. L