În timpul tratamentului ortodontic sunt aplicate forțe foarte ușoare, dar constante asupra dinților care trebuie mișcați, sprijinindu-ne pe restul dinților, cunoscuți drept ‘unități de ancoraj’.

Dinții cu rol de ancoraj trebuie să fie foarte stabili și să rămână nemișcați pe toata durata tratamentului. Dar, întrucât forțele sunt reciproce, apar efecte secundare, cum ar fi mișcarea inclusiv a dinților de ancoraj, fenoment cunoscut sub denumirea de ‘pierderea ancorajului’. Aceasă situație poate fi evitată cu ajutorul miniimplantelor ortodontice.

Cum se aplică?

Inserarea miniimplantelor se realizează sub anestezie locală, de multe ori topică (fără injecție), nu necesită implicarea unui chirurg și nu doare. Procesul de inserare a unui miniimplant nu se aseamănă cu inserararea unui implant folosit in implantologie, pentru înlocuirea unui dinte lipsă și durează doar câteva minute. După inserare, poate apărea o mică senzație de disconfort, dar nu apare durere. Locul de inserție poate rămâne sensibil la atingere timp de o zi sau două, după care pacientul se obișnuiește cu noua situație și nu mai simte nicio diferență.

miniimplante

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Ce alimente sunt permise când purtăm aparat dentar?

Momentul în care se aplică un aparat dentar fix este și momentul în care se schimbă stilul alimentar și igiena orală! Pasul acesta este unul important spre un zâmbet frumos!

Rolul miniimplantelor

În timpul tratamentului ortodontic sunt aplicate forțe foarte ușoare, dar constante asupra dinților care trebuie mișcați, sprijinindu-ne pe restul dinților, cunoscuți drept ‘unități de ancoraj’. Dinții cu rol de ancoraj

Avantajele și dezavantajele aparatului ortodontic

Aparatele dentare au fost folosite încă din antichitate pentru corectarea pozițiilor vicioase ale dinților, iar in secolul 18 doi francezi au pus bazele ortodonției moderne. Deși aceste aparate au existat