Chiar dacă ți se pare că e prea devreme, este bine să începi îngrijirea dinților copilului cât mai curând. Asta înseamnă chiar după apariția primului dinte de lapte, pentru a evita cariile dentare. Dinții de lapte sunt la fel de importanți ca și cei permanenți.

După vârsta de 30 luni, un copil are în gură 20 de dinţi temporari. Aceşti dinţi, din cauza obiceiurilor alimentare (dulciuri, caramele, bomboane), a unei igiene necorespunzătoare sau absente ajung să prezinte distrucţii coronare.

Forma cea mai frecventă de afectare a dinţilor temporari este caria dentară. Aceasta prezintă diferite forme clinice şi tratamente specifice fiecăreia. Complicaţiile care decurg din afectarea şi netratarea dinţilor temporari sunt multiple: imposibilitatea masticării pe partea cu dintele afectat, durere la masticație, durere continuă, pierderea dintelui de lapte mai repede de termen (de aici pot apărea înghesuiri/intercalări dentare care necesită apoi tratament ortodontic) şi se poate ajunge chiar până la afectarea mugurelui dintelui permanent.

Cu cât prezentarea la medicul stomatolog este mai precoce, cu atât caria este prinsă într-un stadiu incipient, iar tratamentul poate fi realizat cu uşurinţă şi
fără complicaţii!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

10917457_389328474563950_1423218588114255520_n

2 thoughts on “Mămici, mergeți cu copiii de mici la medicul dentist!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *