Zicala “lămâia albește dinții” este complet eronată.

Câțiva pacienți m-au întrebat dacă li se albesc dinții în urma spălării insistente cu lămâie, că așa au citit într-o revistă. Este greșit!

De ce? Pentru că lămâia este foarte acidă și în urma contactului prelungit cu smalțul (ţesut care protejează dintele), îl demineralizează. Dintele devine sensibil la periaj și la contactul cu alimentele acre sau dulci. Pe un smalț demineralizat se formează în timp carii.

Încă o problemă întâlnită în rândul pacienților: Mulți exagerează când se periază cu bicarbonatul alimentar. Bicarbonatul care se folosește în cabinetele stomatologice are alte proprietăți față de bicarbonatul alimentar. Cel din magazin este foarte dur, abraziv și prin periajul frecvent și intempestiv afectează strucura smalțului. Dacă doriți puteți să faceți acest periaj cel mult o dată pe lună, cu mișcări ușoare și fără a insista cu periajul dinților!

Există o “rețetă” pentru o pastă de albit dinții pe bază de bicarbonat, lămâie și pastă de dinți. Pentru siguranța dinților dumneavoastră vă sugerez să NU încercați acea pastă. În timp smalțul se distruge și sensibilitatea dinților va fi din ce în ce mai puternică.
10465353_315614925268639_527806772053361145_o
Întrebați medicul dumneavoastră dentist înainte de orice soluție/pastă/gel pe care vreți sa o folosiți pentru albirea dinților!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *