N-ar fi rău să te împrietenești cu dentistul înainte de sarcină!

O simplă infecție bacteriană la nivel oral poate duce la complicații și în unele cazuri la pierderea sarcinii. De asemenea, radiografiile și calmantele nu sunt indicate în timpul sarcinii, așa că rezolvă-ți orice problemă dentară înainte de a rămâne gravidă.

Ideal ar fi ca, fiecare femeie, care dorește să rămână însărcinată, să treacă pe la medicul dentist înainte, pentru a evita complicațiile problemelor deja existente! Majoritatea urgențelor dentare apărute pe timp de sarcină sunt de fapt complicații ale problemelor existente înainte de sarcină!

Sarcina produce modificări la nivel hormonal. Aceste fluctuații hormonale schimbă compoziția salivei care favorizează depunerea plăcii bacteriene, a tartrului și atacul acid! De aici apar și inflamațiile gingivale care, în lipsa unui periaj dentar (efectuat de minim 2 ori pe zi), pot reține resturi alimentare ce vor cauza inflamații și probleme dentare.

Dinții copilului încep să se dezvolte încă din stadiul intrauterin, de aici putem trage concluzia că sănătatea copilului depinde de sănătatea mamei. Igiena dentară este foarte importantă atât pe perioada sarcinii, cât și pe perioada întregii vieți. Informarea mamei cu privire la igiena dentară, tratamente și intervenții pe perioada sarcinii este extrem de importantă, la fel de importantă ca și igiena dentară la copii, vizitele la stomatolog și educația copiilor cu privire la igiena orală optimă.

Gravidele nu au restricție la detartrajul și periajul profesional, din contră, este cel mai recomandat tratament profilactic!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Permis și interzis gravidei la medicul dentist

O vizită la medicul dentist vă poate scăpa de eventualele dureri sau tratamente cu antibiotice. În prezent, consultaţia dentară în timpul sarcinii e nu doar sigură, ci mai ales indicată.

Preconcepția și vizita la medicul stomatolog

N-ar fi rău să te împrietenești cu dentistul înainte de sarcină! O simplă infecție bacteriană la nivel oral poate duce la complicații și în unele cazuri la pierderea sarcinii. De

Sarcina și impactul ei asupra sănătății orale a viitoarei mămici

În timpul sarcinii femeia se confruntă cu diferite schimbări hormonale care pot avea un impact major asupra riscului de apariție a afecțiunilor cavității bucale. Sângerările gingivale reprezintă un prim semn