În ultima perioadă se vorbește mai mult despre gingivectomie și gingivoplastie, folosindu-se preponderent în estetica/cosmetica dentară. Gingivectomia sau gingivoplastia nu sunt o manopere recente, ele existau și se realizau de foarte mulți ani în diverse patologii gingivale.

Gingivectomia sau rezecția gingivală reprezintă îndepărtarea unei porțiuni in exces a gingiei din jurul unuia sau mai multor dinți, corectând astfel forma lor. Practic are loc remodelarea gingiei crescute in exces, pentru îmbunătățirea aspectului estetic și/sau funcțional.

Gingivoplastia sau plastia gingivală reprezintă procedura de remodelare a gingiei sănătoase din jurul dinților, corectând estetica grupului dentar. Spre exemplu în cazul zâmbetului gingival (denumit și gummy smile) dinții par a fi acoperiți de gingie, dar prin gingivoplastie se poate reda un aspect natural și mult îmbunătățit al zâmbetului.

Cum se realizează?

Înainte de apariția laserului această manoperă implica bisturiul și era o manopera mai dureroasă și sângerândă. Acum se realizează cu anestezie locală, prin procedeul laser, rezultatul fiind imediat, nu implică durere, iar vindecarea gingiei în totalitate are loc în câteva zile. După această manoperă se poate continua cu lejeritate activitatea zilnică!

Când se realizează?

Gingivectomia se realizează, de cele mai multe ori, în cazuri de hipertrofie gingivală sau zâmbet gingival (gummy smile).

Dacă doriți să corectați forma gingiei dvs, întrebați medicul stomatolog despre această procedură!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr.L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Examinarea parodontală și parodontometria

30 August 2022 0 Comments 18 tags

Parodontita este caracterizată prin inflamația asociată biofilmului microbian, mediată de organism, care duce la pierderea atașării parodontale a dintelui. Biofilmul bacterian, placa dentară se localizează de-a lungul suprafeței rădăcinii și

Sarcina și impactul ei asupra sănătății orale a viitoarei mămici

13 April 2017 0 Comments 7 tags

În timpul sarcinii femeia se confruntă cu diferite schimbări hormonale care pot avea un impact major asupra riscului de apariție a afecțiunilor cavității bucale. Sângerările gingivale reprezintă un prim semn

Terapia de menținere în parodontite

25 October 2023 0 Comments 16 tags

               Terapia suport constă într-o combinație de intervenții terapeutice și de menținere, care se repetă la anumite intervale de timp. În cadrul ședinței de menținere se vor realiza: evaluarea și