Igiena orală este foarte importantă, în condițiile în care prin curățarea dinților putem preveni și trata diverse boli ale gingiilor. În tot procesul de igienă orală, un rol important îl are curățarea dinților de tartru.
Tartrul este o placă bacteriană ce se depune pe suprafețele dentare și apoi se mineralizează, proces favorizat de saliva cu vâscozitate mare, de plombele care depășesc marginile cavității, de lipsa masticației pe dinții respectivi, de periajul dentar incorect. Odată depusă placa bacteriană, prezentarea la medicul dentist pentru îndepărtarea tartrului este mai mult decât necesară. Procedeul prin care este înlăturat tartrul se numește detartrare și poate fi realizat atât manual cât și cu ajutorul ultrasunetelor. Cele două metode se completează.


Detartrajul ultrasonic îndepărtează tartrul vizibil de pe suprafețele dentare, în timp ce detartrajul manual înlătură tartrul depus pe suprafețele dentare acoperite de gingie. De asemenea, înlăturarea plăcii bacteriene de pe suprafața dentară este posibilă și cu ajutorul periajului profesional, realizat doar în cabinetul medicului dentist.

Nu uitați:

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

Detartraj ultrasonic și albire cu air-flow

1497978_364359467060851_504182669082794767_o

One thought on “De ce e importantă igiena orală?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *