Fațetele dentare nu mai reprezintă o noutate pentru mulți dintre pacienți, însă de multe ori acestea nu rezolvă în totalitate problema, mai mult decât atât, acestea nu se indică în multe cazuri!
Fațetele dentare pot fi din ceramică sau compozit. Cele de compozit se realizează direct în cabinet, de către medicul dentist, iar cele ceramice sau din zirconiu se realizează în laboratorul de tehnică dentară, de către tehnicianul dentar.
Cum se realizează fațetele, care este diferența între ele și cazurile în care acestea se indică le aveți în acest articol: Fațetele dentare
Când apelează pacienții la fațete? De obicei când vor dinții mai albi. Însă există și cazuri de dinți discromatici, nanici, de formă neregulată în care se indică realizarea fațetelor dentare. Când se indică fațetele? Cel mai corect mod de a afla dacă ești eligibil pentru acest tip de tratament este consultul de specialitate. Medicul specialist vă poate da toate detaliile necesare și vă poate spune dacă sunteți sau nu sunteți potrivit pentru această intervenție.
E foarte important de știut că:
- starea generală a cavității orale trebuie să fie foarte bună
- igiena orală zilnică trebuie să fie adecvată
- tabieturile alimentare e posibil să se schimbe
- pacientul trebuie să fie eligibil – cantitate suficientă de smalț, fără distrucții, carii, modificări de poziție ale dinților (înghesuiri, rotări în ax, etc)
Pentru aplicarea fațetelor medicul specialist va avea în vedere mai multe aspecte: analiza estetică, facială, fonetică, gingivală, funcțională, planul de ocluzie și culoarea.
Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos
Dr. L