Când apar dințișorii de lapte?

Mămici și tătici, dacă nu știți ordinea în care apar dinții de lapte sau vă întrebați la câte luni încep să apară, v-am găsit o poză sugestivă care vă poate răspunde la aceste întrebări!

Nu uitați să vă obișnuiți copilul de mic cu periuța și pasta de dinți! Periajul dentar este cea mai simplă, ieftină și bună metodă de prevenire a apariției cariei dentare!

Nu lăsați copilul să adoarmă cu sticla de lapte sau ceai îndulcit deoarece sunt șanse extrem de mari ca acel copil să dezvolte cariile de colet, care nu sunt deloc sănătoase și estetice! Gândiți-vă că până la vârsta de 6-7-8 ani copilul dumneavoastră are dinții de lapte erupți de la 8-12 luni de viață! Povestiți copiilor ce înseamnă o carie, cum e să te doară dinții și ce trebuie să facă pentru a preveni cariile și durerea de dinți: periajul dentar dimineața și seara de minim 2 minute, consumul de fructe si legume proaspete, excluderea din alimentație a sucurilor carbogazoase, în special Cola și evitarea dulciurilor în afara orele de masă! 

Când copilul este destul de mare, trebuie informat în legătură cu importanța folosirii metodelor auxiliare de îngrijire dentară, de importanța vizitelor periodice la medicul dentist și de metodele de prevenție a cariei dentare, în special periajul dentar și sigilările dinților proaspăt erupți!

11903718_960940047308037_2719269710187886922_n

 

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L