Acestă modă cu bijuteriile dentare este destul de nouă la noi în România, însă în țările mai dezvoltate persistă de câțiva ani. Încă din Egiptul Antic se practicau lucrări stomatologice cu scopul de a înfrumuseța zâmbetul!

Bijuteriile dentare sunt mici accesorii ce se atașează pe suprafața dintelui cu scopul de a înfrumuseța zâmbetul.
Dintele pe care se atașează această bijuterie trebuie să fie integru, fără pete, colorații sau carii pentru că atunci efectul e opus celui dorit.
Bijuteria dentară se aplică cu materiale adezive speciale de smalțul dentar. Procedura este simplă, non-invazivă și durează între 15-20 minute. Aplicarea este reversibilă, astfel că pacientul poate renunța la aceasta oricând dorește. El se prezintă la cabinetul stomatologic și medicul îndepărtează această bijuterie cu ușurință. Bijuteria dentară rezistă pe suprafața dintelui de la câteva luni la câțiva ani.
Efectul secundar cel mai des întâlnit este dezvoltarea tartrului la nivelul bijuteriei dentare și formarea de pete colorate sub aceasta. Igiena dentară corect efectuată este foarte importantă pentru a minimaliza efectele secundare!
Bijuteriile dentare se găsesc sub diferite forme și culori, precum și confecționate din materiale neprețioase și prețioase (aur, argint, platină). Cele mai căutate sunt pietrele Swarovski.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *