Acestă modă cu bijuteriile dentare este destul de nouă la noi în România, însă în țările mai dezvoltate persistă de câțiva ani. Încă din Egiptul Antic se practicau lucrări stomatologice cu scopul de a înfrumuseța zâmbetul!

Bijuteriile dentare sunt mici accesorii ce se atașează pe suprafața dintelui cu scopul de a înfrumuseța zâmbetul.
Dintele pe care se atașează această bijuterie trebuie să fie integru, fără pete, colorații sau carii pentru că atunci efectul e opus celui dorit.
Bijuteria dentară se aplică cu materiale adezive speciale de smalțul dentar. Procedura este simplă, non-invazivă și durează între 15-20 minute. Aplicarea este reversibilă, astfel că pacientul poate renunța la aceasta oricând dorește. El se prezintă la cabinetul stomatologic și medicul îndepărtează această bijuterie cu ușurință. Bijuteria dentară rezistă pe suprafața dintelui de la câteva luni la câțiva ani.
Efectul secundar cel mai des întâlnit este dezvoltarea tartrului la nivelul bijuteriei dentare și formarea de pete colorate sub aceasta. Igiena dentară corect efectuată este foarte importantă pentru a minimaliza efectele secundare!
Bijuteriile dentare se găsesc sub diferite forme și culori, precum și confecționate din materiale neprețioase și prețioase (aur, argint, platină). Cele mai căutate sunt pietrele Swarovski.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Albirea dentară profesională

5 August 2023 0 Comments 16 tags

Albirea dentară în scop cosmetic (bleaching) este un procedeu prin care dinții sunt aduși la o culoare mai deschisă decât culoarea lor naturală. Consultația inițială este obligatorie. Substanțele de albit se adresează

Incrustațiile onlay/inlay

12 August 2020 0 Comments 13 tags

În stomatologie, una din cele mai mari provocări este să ții pasul cu tehnologia 😊 Tehnologia evoluează spre binele și confortul pacientului. Cerințele sunt mari, noi ne conformăm și încercăm

Fațetele dentare

21 March 2016 0 Comments 4 tags

Fațetele dentare au avut o intrare în forță în lumea stomatologiei moderne. Cei mai mulți pacienți care au apelat la aceste lucrări protetice sunt persoane publice sau persoane care au