Cred că orice persoană începe să se gândească la finalul unor lucrări, fie ele dentare sau de altă natură (de exemplu renovarea unei camere) încă dinainte de a începe “renovarea”, dar din păcate majoritatea persoanelor au așteptări mult mai mari și în final nu vor fi pe deplin mulțumite de rezultat!

Tehnologia e într-o continuă dezvoltare, în toate domeniile, astfel că în viitorul apropiat vom avea posibilitatea să vedem finalul lucrărilor pe un laptop, final care ar putea fi în proporție de 99% apropiat de realitate. Se întâmplă deja acest lucru, însă nu toți au posibilitatea de a investi în această tehnologie (din nou pot face referire la mai multe domenii)

Ce este foarte important atunci când ne facem o vedere de ansamblu a rezultatului final? Să luăm în calcul variabilele și eventualele complicații ce pot apărea, complicații independente de noi!

În stomatologie avem de-a face cu țesut biologic, corpul uman care ne surprinde plăcut sau neplăcut în anumite momente! Pe lângă acest aspect este foarte important de conștientizat faptul că toți suntem unici, adică diferiți! Corpurile noastre sunt diferite, constituția e diferită, răspunsul biologic e diferit! Spun aceste lucruri pentru a înțelege că un medic nu face o lucrare dentară după o poză găsită pe internet! Ceea ce ar ajuta medicul stomatolog ar fi poze cu dvs, când dantura era indemnă pentru a se ghida atât medicul cât și tehnicianul vizavi de forma, culoarea, dimensiunea dinților, etc.

Afirmațiile de genul: am văzut dinți la vecina mea, la prietena mea, la televizor și vreau să arăt exact la fel. Nimeni nu va face lucrarea exact la fel deoarece noi suntem diferiți, iar ce e important de conștientizat este faptul că o lucrare poate arăta senzațional la o persoană, însă dezastruos la altă persoană. De ce? În primul rând vorbim de fizionomie și constituție, care sunt diferite!

Pentru a putea fi mulțumiți trebuie să fiți și realiști! Vorbiți deschis cu medicul dvs, exprimați-vă dorințele, așteptările și ascultați sfatul medicului curant! Nu vă sfătuiesc să vă ghidați după poze găsite pe internet. Puteți să vă faceți o idee, însă nu vă așteptați la un rezultat identic deoarece acest lucru este imposibil!

Nu așteptați nimic de la alții, nu așteptați minuni, mai bine să fiți surprinși decât dezamăgiți!

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Programează-te din timp!

6 August 2020 0 Comments 8 tags

Programările la stomatolog, în regim privat, sunt precum programările la orice clinică medicală privată. Medicii funcționează după un orar, în intervalul căruia se fac programările pacienților. Timpul alocat pentru fiecare

Cine îmi recomandă un medic bun?

26 January 2016 2 Comments 10 tags

Aceasta este cea mai comună întrebare legată de acest domeniu. Îmi recomanzi un medic/doctor bun? Cine e cel mai bun? (stomatologie sau orice altă ramură a medicinei) Știu că e

Cum alegem planul de tratament?

5 March 2021 0 Comments 12 tags

Deciziile pe care trebuie să le luăm în realizarea planului de tratament sunt uneori multiple și trebuie să ținem cont de mulți factori. Majoritatea pacienților se confruntă cu probleme minore