Igiena orală este foarte importantă, în condițiile în care prin curățarea dinților putem preveni și trata diverse boli ale gingiilor. În tot procesul de igienă orală, un rol important îl are curățarea dinților de tartru.
Tartrul este o placă bacteriană ce se depune pe suprafețele dentare și apoi se mineralizează, proces favorizat de saliva cu vâscozitate mare, de plombele care depășesc marginile cavității, de lipsa masticației pe dinții respectivi, de periajul dentar incorect. Odată depusă placa bacteriană, prezentarea la medicul dentist pentru îndepărtarea tartrului este mai mult decât necesară. Procedeul prin care este înlăturat tartrul se numește detartrare și poate fi realizat atât manual cât și cu ajutorul ultrasunetelor. Cele două metode se completează.


Detartrajul ultrasonic îndepărtează tartrul vizibil de pe suprafețele dentare, în timp ce detartrajul manual înlătură tartrul depus pe suprafețele dentare acoperite de gingie. De asemenea, înlăturarea plăcii bacteriene de pe suprafața dentară este posibilă și cu ajutorul periajului profesional, realizat doar în cabinetul medicului dentist.

Nu uitați:

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

Detartraj ultrasonic și albire cu air-flow

1497978_364359467060851_504182669082794767_o

One thought on “De ce e importantă igiena orală?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Detartrajul ne poate scăpa de anumite boli ale inimii?

12 September 2016 3 Comments 9 tags

În ultimele trei decenii o mulţime de studii constată şi susţin că pacienţii cu parodontită marginală (inflamația țesutului din jurul dintelui) şi multiple extracţii dentare ca urmare a bolii parodontale

Dacă folosești pastă de dinți pentru albit nu îți vei schimba culoarea, însă aceste lucruri îți vor face dinții mai albi

16 June 2015 0 Comments 26 tags

Zâmbetul este printre primele lucruri care le observi la o persoană. Cu toții știm că un zâmbet frumos este zâmbetul sănătos, fără carii și alte probleme dentare. Nu este suficient

Controlul consumului de zahăr și al obiceiurilor alimentare

22 October 2015 0 Comments 8 tags

Studiile au demonstrat că zahărul constituie cel mai important factor în dezvoltarea cariilor. În țările cu consum al zahărului mai mic de 18 kg/persoană/an, experiența carioasă este scăzută. Consumul restricționat