Aplicarea unuia sau mai multor implanturi dentare este indicată persoanelor care, ca urmare a cariilor sau a pierderii țesutului osos, au pierdut un dinte, mai mulți dinți sau totalitatea dinților lor și pentru care purtatul unei proteze este o sursă de disconfort.

Implantul dentare este un mic cilindru din titan, fixat chirurgical în osul maxilar și destinat să înlocuiască rădăcina unui dinte îndepărtat și să slujească drept suport al unei proteze.

Implanturile sunt lăsate ca atare în os timp de aproximativ 4-6 luni pentru a se integra bine. După această perioadă, chirurgul/stomatologul dezvelește capul fiecăruia dintre implanturi și le pregătește pentru a putea folosi drept suport pentru coroana dentară sau pentru proteză (protezarea pe implanturi). După 2 săptămâni de la descoperirea implantului/implanturilor se va realiza lucrarea specifica fiecărui caz. Fie coroană de înveliș pe implant, fie un aparat dentar (proteză) asemănător unei punți, adaptat pe suporturile plasate pe implanturile dentare.

Aceasta tehnică are avantajul de a elimina purtatul protezei de către pacienții care au pierdut toți dinții. Alt avantaj este menținerea diametrelor osului prin menținerea activității normale a țesutului osos de distrugere-refacere datorită forțelor masticatorii care acționează prin implant (similar cu rădăcina dintelui). Pentru zonele cu 1-2 implanturi avantajul major este păstrarea intactă a dinților adiacenți, precum și păstrarea dimensiunii normale a osului în acea zonă.

Prognosticul (durata de viața a implantului) este mai bun pentru implanturile situate pe maxilarul superior decât pentru cele situate pe maxilarul inferior.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

10527641_328973377266127_3967089247583562502_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Indicațiile și contraindicațiile unui implant dentar

7 November 2015 0 Comments 6 tags

În principiu, orice zonă cu dinți lipsă și cu os suficient poate fi o indicație pentru inserarea unui implant dentar. Tratamentul poate să fie influențat în funcție de cerințele și