Ce este implantul dentar?

Aplicarea unuia sau mai multor implanturi dentare este indicată persoanelor care, ca urmare a cariilor sau a pierderii țesutului osos, au pierdut un dinte, mai mulți dinți sau totalitatea dinților lor și pentru care purtatul unei proteze este o sursă de disconfort.

Implantul dentare este un mic cilindru din titan, fixat chirurgical în osul maxilar și destinat să înlocuiască rădăcina unui dinte îndepărtat și să slujească drept suport al unei proteze.

Implanturile sunt lăsate ca atare în os timp de aproximativ șase luni pentru a se integra bine. După această perioadă, chirurgul dezvelește capul fiecăruia dintre implanturi și le pregătete pentru a putea folosi drept suport pentru proteză. După mai multe săptămâni, un aparat dentar (proteză) asemănător unei punți este adaptat (prin șuruburi, pene sau pivoți) pe suporturile plasate pe implanturile dentare.

Aceasta tehnică are avantajul de a elimina definitiv orice fenomen de respingere și evită purtatul protezei de către pacient. Prognosticul (durata de viața a implantului) este mai bun pentru implanturile situate pe maxilarul superior decât pentru cele situate pe maxilarul inferior.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos!

Dr. L

10527641_328973377266127_3967089247583562502_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *