Estetică facială minim invazivă

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1934 și reprezintă un compus principal al organismului, cu rol în reținerea apei în țesutul conjunctiv, piele și organe.

Din păcate acidul hialuronic este degradat destul de repede de organism și pe măsura trecerii anilor, capacitatea organismului de a-l produce scade. Procesul îmbătrânirii este strans legat de această deficiență de acid hialuronic. Datoriă produselor pe bază de acid hialuronic existente pe piață, putem încetini procesul de îmbătrânire al pielii.

Iată câteva beneficii ale acidului hialuronic:

  • Garantarea rezistenței, a elasticității și a tonusului pielii;
  • Protejarea și hidratarea țesuturilor cutanate;
  • Stimularea sintezei de colagen;
  • Contrastarea acțiunii radicalilor liberi;
  • Transportarea nutrienților esențiali la celule.

Interesul pentru folosirea acidului hialuronic ca ingredient bioactiv în produsele de îngrijire a pielii a apărut odată cu descoperirea faptului că volumul de acid hialuronic din epiderma scade odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, acidul hialuronic este folosit deja de ceva timp în industria cosmetică, fiind supranumit  “cheia de la fântâna tinereții” – efectele sale extraordinare de umplere a ridurilor și de netezire au fost demonstrate clinic. Tot studiile clinice au arătat că acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și la estomparea cicatricilor vechi sau noi.

Datorită structurii sale, acidul hialuronic formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent și elastic, acționând în același timp în profunzime, la nivelul țesuturilor. Rolul său este de a menține cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere și sănătoase: suplețea, elasticitatea și tonicitatea.

Acidul hialuronic poate fi întrebuințat sub forma de fillere (soluții injectabile) pentru:

  • Remodelarea și definirea conturului buzelor, a bărbiei, a feței;
  • Umplerea ridurilor de expresie sau a celor datorate vârstei, localizate în zona periorală (în jurul gurii), perioculară (în jurul ochilor), glabelară (între sprâncene), etc.;
  • Umplerea cicatricilor și diminuarea inestetismelor faciale cauzate de diferite boli dermatologice (acnee) sau de evenimentele traumatice;
  • Diminuarea efectelor de îmbătrânire cutanată (tratamente de lifting facial).