În principiu, orice zonă cu dinți lipsă și cu os suficient poate fi o indicație pentru inserarea unui implant dentar. Tratamentul poate să fie influențat în funcție de cerințele și așteptările pacientului, implicarea acestuia și respectarea indicațiilor postoperatorii, controlul periodic și suma de proceduri adiționale dacă este cazul (adiție osoasă, ridicarea sinusului, înălțarea crestei, ș.a.m.d.)

În multe cazuri dinții se pierd în urma igienei deficitare, bolii parodontale și fumatului excesiv. Este greșit să credem că în acest caz tratamentul cu implanturi dentare este soluția optimă și de durată. Pentru mulți pacienți, tratamentul convențional este alegerea cea mai bună și de durată.

Factorii medicali generali care CONTRAINDICĂ tratamentul pe implanturi, dar și alte intervenții oro-chirurgicale:
– boli în stadiu terminal
– infarct miocardic recent (6 luni)
– accident vascular cerebral recent
– tratamente cu imunosupresoare
– probleme de sângerare și coagulare
– tratamentul cancerului activ
– afecțiuni necontrolate – pulmonare, endocrine, renale, etc
– abuzul de droguri
– afecțiuni psihiatrice
– anumite afecțiuni ale sistemului osos: osteomalagia, osteomielita cronica, boala Paget, sindromul oaselor friabile, forme severe de osteogeneză imperfectă, infecții osoase (sifilis, SIDA)
– radioterapie la nivelul oaselor maxilare
– tratamente medicamentoase cu bifosfonati – în tratamentul osteoporozei.

De asemenea, fumatul în exces (peste 8 tig/zi), consumul de alcool și droguri, sarcina și alăptarea, vârsta sub 18 ani sunt factori generali care contraindică inserarea de implanturi dentare.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

AAID_Fig1_color

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Ce este implantul dentar?

6 November 2015 0 Comments 5 tags

Aplicarea unuia sau mai multor implanturi dentare este indicată persoanelor care, ca urmare a cariilor sau a pierderii țesutului osos, au pierdut un dinte, mai mulți dinți sau totalitatea dinților lor