Trebuie să recunoaștem că aspectul fizic, implicit cel al feței ne determină să catalogăm o persoană ca fiind sănătoasă sau atrăgătoare. Vă dau un simplu exemplu: Chris Hemsworth sau Hugh Jackman sau Henry Cavill, să mai continui? 

Ochii noștri sunt antrenați să vadă trăsături masculine: pomeți dezvoltați și mandibulă proeminentă. Nu suntem deloc superficiali/e . De ce spun asta? Pentru că aceste trăsături sugerează o structură osoasă bine dezvoltată, un organism puternic și sănătos. Aceste structuri sunt foarte importante și ca suport pentru piramida nazală, sinusuri, palat, limbă, etc. Dacă oasele capului și gâtului nu sunt bine formate se pot dezvolta probleme respiratorii, masticatorii, de vorbire, care duc apoi la boli cronice.

colaj blog

Aceste structuri osoase au un impact major și asupra dinților și sănătății acestora. Dacă osul maxilar și mandibula nu sunt dezvoltate corespunzător, nu există suficient spațiu pentru creșterea și dezvoltarea normală a dinților și apar probleme de aspect, funcționale și fonetice. Dinții încep să crească strâmb, apar înghesuirile, gura nu mai are o poziție exactă de închidere (ocluzie), apar dureri articulare și multe alte probleme funcționale. O persoană cu astfel de probleme are și un profil astenic, fața lungă, oase nedezvoltate.

Pe lângă moștenirea genetică, alimentația joacă un rol foarte important în dezvoltarea noastră osoasă. Dieta noastră zilnică, în special dieta copiilor, trebuie să conțină vitamine (în special Vit. D și K), minerale, apă. Pe lângă prea-bine cunoscutul Calciu mai sunt o mulțime de elemente esențiale unei bune dezvoltări osoase.

Deci ce alimente sunt recomandate? Somon, alune, nuci, varză, ouă, carne, avocado, unt, brânză, iaurt, lapte. Toate aceste alimente conțin vitamina A, D, E și K care sunt esențiale pentru creșterea organismului.

Un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Cum se folosește corect ața dentară?

12 May 2015 5 Comments 15 tags

Folosirea corectă a aței dentare ajută la îndepărtarea bacteriilor din locurile greu accesibile. Spațiile dintre dinți și spațiul dintre dinte și gingie este greu de curățat doar cu periuța dentară.

De ce a te culca fără să te speli pe dinți e dezgustător și nociv?

1 July 2015 2 Comments 13 tags

Întrebarea pe care fiecare pacient o pune este: “Cât poate fi de dăunător dacă nu mă spăl astă seara pe dinți?” Și apoi mâine seară, poimâine seară și tot așa..

Cum ne spălăm pe dinți când mergem în excursie?

3 October 2016 0 Comments 18 tags

Cred că majoritatea consideră o povară acest spălat pe dinți. De ce? Probabil pentru că nu ni s-a explicat de la bun început, de la vârste fragede, câte beneficii are