La ora actuală există numeroase produse de albire. Reclamele sunt din ce în ce mai numeroase și producătorii caută să vină cu cât mai multe noutăți. Din păcate nu toate produsele sunt benefice dinților, din contră, unele produse de pe piață produc efecte negative ireversibile asupra dinților!

Albirea este de două feluri: albirea realizată în cabinetul stomatologic sau albirea realizată acasă.

Procedura realizată în cabinet:

Avantaje
– timpul cel mai redus de tratament – 60 de minute
– datorită procentului ridicat de peroxid efectele sunt vizibile în doar o oră
– metoda oferă protecția gingiilor și a mucoaselor (buze, obraji)
tratamentul este realizat sub controlul medicului sau al asistentului de profilaxie

Dezavantaje:
– procentul ridicat de peroxid crește posibilitatea apariției sensibilității dentare, ce durează maxim 24-48 de ore
– durata efectului este cea mai redusă, aceasta încadrându-se într-un interval de 6 și 12 luni.


Procedura realizata acasă

Cea mai corectă metodă de albire acasă este cea  în gutiere special confecționate în laborator, după amprentarea ambelor arcade în cabinetul stomatologic. Pacientul se prezintă la medicul dentist, i se amprentează dinții și se confecționează gutiere adaptate cavității orale a pacientului. Substanța de albire se comandă de către medicul dentist de la producători autorizați și i se va da pacientului pentru folosirea acasă împreună cu gutierele confecționate.

Avantaje
– albirea se realizează treptat, efectul fiind astfel durabil 1-2 ani
– gutierele sunt intim adaptate suprafețelor dentare ale pacientului, întrucât se realizează în laborator. Astfel este necesară o amprentare exactă de către medic/asistent profilaxie.
– datorită materialului plastic moale din care sunt confecționate și datorită specificității lor pentru fiecare caz clinic în parte, pacientul nu va simți disconfort pe durata tratamentului.

Dezavantaje:
– pentru a avea efectul optim este necesară aplicarea gutierelor pe dinți în timpul nopții.
– în cazul în care somnul pacientului este deranjat de prezența gutierelor în cavitatea bucală, ele vor fi purtate timp de 4 ore/zi timp de 21 zile
– procedura crește riscul apariției sensibilității gingivale pe parcursul albirii întrucât gelul poate ajunge în contact cu parodonțiul.

teeth-whitening-gels-home

Au apărut pe piață diferite produse de albire ce constau în benzi, paste de dinți, substanțe aplicate pe dinți de către pacienți. Mare grijă la aceste produse! Multe sunt contrafăcute, conțin substanțe acide care DIZOLVĂ smalțul dentar și produc sensibilitate crescută și ireversibilă a dinților pentru că smalțul nu se mai reface!

Culoarea naturală și frumoasă a dinților se poate păstra prin periajul dentar efectuat de 2 ori pe zi, folosirea metodelor auxiliare (apa de gură, ața dentară, hidropulsorul) și periajul profesional realizat de medicul dentist o dată la 6 luni!

Nu uitați:

Un zâmbet SĂNĂTOS este un zâmbet FRUMOS

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Fațetele dentare

21 March 2016 2 Comments 4 tags

Fațetele dentare au avut o intrare în forță în lumea stomatologiei moderne. Cei mai mulți pacienți care au apelat la aceste lucrări protetice sunt persoane publice sau persoane care au

Când apelăm la fațetele dentare?

31 January 2019 0 Comments 3 tags

Fațetele dentare nu mai reprezintă o noutate pentru mulți dintre pacienți, însă de multe ori acestea nu rezolvă în totalitate problema, mai mult decât atât, acestea nu se indică în

Strungăreața e la modă sau e vorba de gusturile oamenilor?

27 July 2015 0 Comments 6 tags

Perfecțiunea este căutată de majoritatea persoanelor. Fie că vorbim de o relație perfectă, corp perfect, mașina sau casa perfectă, chiar și dinți perfecți. În ultima perioadă dinții imperfecți au revenit