Știați că o cană de cafea poate avea mai multe beneficii asupra organismului?

Consumul moderat de cafea, 2-3 cafele maxim/zi, ne poate ajuta să influențăm pozitiv starea noastra fizică, mentală și socială. Cafeaua scade riscul de demența, Parkinson, Alzheimer, cancer oral, esofagian și faringian, scade riscul calculilor biliari și a bolilor vezicii biliare, scade riscul de diabet, boli cardiace, boli ale ficatului, scade riscul apariției pietrelor la rinichi. Cafeina este laxativă/diuretică, antioxidantă, poate atenua migrenele (unele analgezice conțin cafeina), are performanțe cognitive și stimulează glandele salivare!

Coffee-and-cake-1920x1080

Un grup de savanți din Spania a demonstrat că o cană de cafea are mai multe fibre și mai mulți polifenoli decât orice altă băutură! 

Totuși nu oricine are voie să bea cafea.  Cafeaua este contraindicată persoanelor care suferă de inimă, celor hipertensivi, bolnavilor neuropaţi, hipocondrici, nevrotici, sau celor care suferă de insomnie. Gravidele sunt sfătuite să evite consumul de cafea, la fel şi persoanele cu risc crescut de osteoporoză.

Atenție! Consumul de cafea îngălbenește dinții! Spălați-vă pe dinți pentru a evita colorarea acestora!

Enjoy your cup of coffee 🙂

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Spune-mi ce dinte te doare ca să îți spun ce organ intern e afectat

27 November 2015 0 Comments 7 tags

Încă din China veche s-a constatat o legătură între dinți și organele interne ale organismului nostru. Acestea pot fi dovedite prin metode analitice moderne. Din păcate medicina școlastică nu ține

Ceapa și beneficiile ei

9 November 2015 0 Comments 6 tags

Ceapa este bogată în compuși ai sulfului cu puternice caracteristici antibacteriene, care ucid bacteriile ce dăunează dinților și gingiilor Printre beneficiile pentru sănătate ale cepei se numără tratarea răcelilor, a

De ce să nu mergi la dentist când ești răcit?

17 May 2017 0 Comments 7 tags

Virozele respiratorii sau așa numitele “răceli de sezon” debutează la începutul sezonului rece sau la schimbările bruște de temperatură, în special la începutul sezonului cald când vremea ne “păcălește”. Cum