Știați că o cană de cafea poate avea mai multe beneficii asupra organismului?

Consumul moderat de cafea, 2-3 cafele maxim/zi, ne poate ajuta să influențăm pozitiv starea noastra fizică, mentală și socială. Cafeaua scade riscul de demența, Parkinson, Alzheimer, cancer oral, esofagian și faringian, scade riscul calculilor biliari și a bolilor vezicii biliare, scade riscul de diabet, boli cardiace, boli ale ficatului, scade riscul apariției pietrelor la rinichi. Cafeina este laxativă/diuretică, antioxidantă, poate atenua migrenele (unele analgezice conțin cafeina), are performanțe cognitive și stimulează glandele salivare!

Coffee-and-cake-1920x1080

Un grup de savanți din Spania a demonstrat că o cană de cafea are mai multe fibre și mai mulți polifenoli decât orice altă băutură! 

Totuși nu oricine are voie să bea cafea.  Cafeaua este contraindicată persoanelor care suferă de inimă, celor hipertensivi, bolnavilor neuropaţi, hipocondrici, nevrotici, sau celor care suferă de insomnie. Gravidele sunt sfătuite să evite consumul de cafea, la fel şi persoanele cu risc crescut de osteoporoză.

Atenție! Consumul de cafea îngălbenește dinții! Spălați-vă pe dinți pentru a evita colorarea acestora!

Enjoy your cup of coffee 🙂

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Lucruri neștiute despre periaj și periuța dentară

31 December 2015 0 Comments 6 tags

Haideți să începem anul cu câteva lucruri noi despre periajul dentar. Majoritatea știu sfaturile de bază și au o minimă cunoștință despre sănătatea orală și ce presupune aceasta. În acest

Avocado și beneficiile aduse organismului

13 May 2018 0 Comments 6 tags

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestible, iar Avocado se referă și la fructul acestui copac. Din fruct se face

O băutură cu efecte antioxidante

18 May 2015 0 Comments 18 tags

Utilizat în cultura asiatică de peste 4000 de ani, ceaiul verde este din ce în ce mai consumat şi în ţările occidentale. Popularitatea acestuia a crescut mai ales datorită utilizării