Buzele – marcă a senzualității

Buzele reprezintă principala trăsătură a chipului pe care o observăm ori de câte ori interacționăm cu o persoană. Sunt de asemenea o marcă a senzualității și feminității. Fie că optăm pentru ruj, gloss sau pur și simplu un aspect natural buzele trebuie să fie hidratate, cărnoase și neîncadrate de riduri inestetice. Acest lucru îl putem obține foarte simplu prin utilizarea materialelor de umplere și corectare pe bază de acid hialuronic.

Acidul hialuronic (AH) este o proteină care apare în mod natural în corpul uman și este concentrat în fluidele sinoviale, în valvele inimii și ochi și este o componentă cheie a cartilajului. De aceea acidul hialuronic este foarte bine acceptat de către organism.

În forma extrasă AH (acidul hyaluronic) este o pulbere inodoră de culoare albă, fiind cunoscut și sub numele de hyaluronan, hialuronat de sodiu sau AH. Această substanță de umplere este folosită pentru mărirea buzelor și diminuarea ridurilor. De asemenea are și un efect benefic asupra cearcănelor.

Efectele acidului hialuronic:

Acidul hialuronic este o componentă organică foarte versatilă, regăsindu-se în fiecare țesut. În mod primar AH este o componentă importantă a cartilajului. Cu acest rol, acidul hialuronic (AH) amortizează șocurile în articulații, dar are și efect de lubrifiere și protecție a articulațiilor în fața inflamațiilor cronice (ex: artrita). Vindecă cu succes și întinderile de ligamente.

AH ajută sistemul imunitar, acționând ca antioxidant, crește retenția de apă în țesuturi, crește lubrifierea valvelor cardiace și are rol de adjuvant în tratamentul anti-infecțios. În anii 1990, preparatele cu acid hialuronic au început să fie utilizate și în oftalmologie, la tratarea sechelelor de leziuni pe cornee.

Acidul hialuronic ajută la reținerea apei și în alte țesuturi ale corpului, el asigurând hidratarea fibrelor de colagen și elastină. Acest lucru înseamnă articulații sănătoase, iar dacă vorbim de tegument, o piele mai fină, mai elastică, cu un aspect tineresc.

Datorită structurii sale, acidul hialuronic formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent și elastic, acționând în același timp în profunzime, la nivelul țesuturilor. Rolul său este de a menține cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere și sănătoase: suplețea, elasticitatea și tonicitatea.

Interesul pentru folosirea acidului hialuronic ca ingredient bioactiv în produsele de îngrijire a pielii a apărut odată cu descoperirea că volumul de acid hialuronic din epidermă scade cu vârsta. De aceea, acidul hialuronic este folosit deja de ceva timp în industria cosmetică, fiind poreclit “cheia de la fântâna tinereții” – efectele sale extraordinare de umplere a ridurilor și de netezire au fost demonstrate clinic. Tot studiile clinice au arătat că acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și la estomparea cicatricilor vechi sau noi.

AH se regăsește sub formă de:

– suplimente alimentare
– produsele injectabile de “umplere” (fillere) pentru femeile care doresc un tratament anti-rid “în forță” și sunt dispuse la proceduri mai invazive.
– produse cosmetice (creme, serum-uri) pentru reducerea vizibilă a ridurilor fără efecte secundare.

Beneficiile injectării acidului hialuronic durează în general câteva luni, deoarece acesta se resoarbe în mod natural în organism. Ca atare, tratamentul se repetă la interval de 6-12 luni.

Ca efecte secundare post-injectare sunt descrise:

  • eritemul la locul injectării,
  • prurit,
  • edem,
  • urticarie.

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *