Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforulscorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestible, iar Avocado se referă și la fructul acestui copac. Din fruct se face renumita pastă GUACAMOLE.

Ce beneficii aduce organismului?

  • Jumătate de fruct ne asigură 36% din doza zilnică recomandată de acid folic, 32% de vit C, 31% de vitamină K și 24% de vitamină E
  • Conține fibre alimentare, acizi grasi polinesaturați
  • Avocado are în compoziţie 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
  • Ne protejează vederea, pielea, scade colesterolul rău și previne apariția sindromului metabolic
  • Stopează apariția celulelor precanceroase din cancerul oral

Atenție celor care se știu cu alergie la latex, avocado poate da reacții alergice.

Recomandat cu 3 luni înainte de procesul de fecundare tocmai datorită conținutul bogat în acid folic, însă pe timp de sarcină e recomandat un consum mai moderat!

Fructele de avocado pot fi consumate crude, în salate sau individual, aşezonate cu diverse ierburi aromatice şi condimente sau pot deveni ingrediente pentru deserturi, în diferite reţete de prăjituri sau shake-uri proteice.

 

Dr. L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

Semințele de susan și efectul lor asupra dinților

19 May 2015 0 Comments 21 tags

Susanul este o plantă originară din India ale cărei semințe sunt folosite ca atare, transformate în făină, în unt sau în ulei. Semințele de susan sunt tonice și regenerante pentru oase

De ce să nu mergi la dentist când ești răcit?

17 May 2017 0 Comments 7 tags

Virozele respiratorii sau așa numitele “răceli de sezon” debutează la începutul sezonului rece sau la schimbările bruște de temperatură, în special la începutul sezonului cald când vremea ne “păcălește”. Cum

O băutură cu efecte antioxidante

18 May 2015 0 Comments 18 tags

Utilizat în cultura asiatică de peste 4000 de ani, ceaiul verde este din ce în ce mai consumat şi în ţările occidentale. Popularitatea acestuia a crescut mai ales datorită utilizării